Din personlighet kan aldrig dö

silhouette photography of plant during golden hour
Photo by Essow Kedelina on Pexels.com

Vem har jag varit förut? Eller ska man tänka att jag varit jag hela tiden men mina kroppar och omständigheter har varierat? Något jag märkt under de regressionsbehandlingar jag gjort med mina klienter, är att personligheten verkar överleva liv efter liv. En människa formas enormt mycket av både gener och av sin omgivning, men trots det brukar även tydliga, individuella personlighetsdrag framträda, som egentligen inte har någon direkt förklaring. I en familj med flera barn som alla delar samma föräldrar och fått samma uppfostran under samma villkor, finns ändå ofta stora variationer mellan de olika personligheterna. Ibland kan dessa variationer härledas till föräldrarna och andra nära släktingar, men det finns ju även de fall när ett barn inte alls liknar resten av familjen i personlighet, temperament och beteende. Min tro är att vi föds med en personlighetskärna som är vårt jag.

Olika omständigheter i olika tider ger oss olika möjligheter att leva ut vårt innersta jag. Men jaget finns alltid där inne och tänk alla stackars människor i historien som inte kunnat följa sin inre kompass, fått vara sig själva. Tänk till exempel alla kvinnor i historien och även i vår tid, som inte fått sätta sin kreativitet och intelligens i bruk och istället tappat livsgnistan, förpassats till depressioner och leda. Tänk alla inre teaterapor, sångare, författare och konstnärer som istället tvingats rätta in sig i ledet och skaffa ett rejält arbete. Alla dessa själar som fötts in i ett liv av fattigdom, elände, orättvisor och kamp för överlevnad. Då är det nog svårt att kunna få uttrycka sitt sanna jag.  Ändå verkar alla dessa livstider under hindrande omständigheter inte kväva den sanna personligheten, för den kan helt enkelt inte utplånas. Vid varje ny livstid försöker själen på nytt och i de fall det inte finns utrymme att vara sitt sanna jag mår vi dåligt, men när det finns mår vi bra.

Din inre röst, den där ihärdiga känslan av att du vet precis hur saker borde vara och i vilken riktning du behöver gå – det är Du.

 

 

Publicerad av Du Vinner - Blogg

Driver företaget Du Vinner - arbetar med medial vägledning, Reiki healing, coachande samtal, stresshantering samt håller kurser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: